Casa este de obicei cea mai importanta si cea mai scumpa posesie a unei persoane si fiecare proprietar invata rapid ca pretul pentru intretinere este constant si necesar. Gasirea celor mai eficiente si mai bune solutii de economisire a banilor este obiectivul fiecarui proprietar. Cosurile de fum sunt in acest sens foarte importante si se recomanda alegerea celor mai bune optiuni.

Producator cosuri de fum – informatii utile

Datorita standardelor de calitate recente, casele mai noi sunt construite cu cosuri de fum din inox, dar este posibil ca locuintele mai vechi sa nu aiba cosurile din inox ci din zidarie. Nu numai ca sunt ineficiente din punct de vedere energetic, dar pot fi foarte periculoase. Zidaria are tendinta de a se macina si crapa din cauza temperaturilor ridicate motiv pentru care fumul si gazele toxice pot intra in locuinta si pot afecta sanatatea persoanelor din interior. Monoxidul de carbon este foarte periculos si se poate dovedi letal. Nu ar trebui sa iti asumi niciun risc in acest sens, iar daca ai un cos vechi cu siguranta este momentul sa apelezi la solutii moderne, din inox.

Exista si alte motive pentru care sa ai in vedere un cos din otel inoxidabil. Cosurile ceramice se pot descompune sau deteriora din cauza temperaturilor mari. Cosurile din aluminiu pot rugini, caz in care gazele nocive pot iesi prin fisurile create.

Interiorul are functiile de a proteja casa impotriva caldurii si impotriva creozotului coroziv si a altor produse secundare emise din ardere, precum si de a creste eficienta semineului sau sistemului de incalzire in general.

Asadar, poti vedea ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu iti instalezi un cos modern. Un cos din otel inoxidabil nu se corodeaza si nu rugineste. Acest lucru inseamna ca va rezista mai mult fara sa fie nevoie de interventii asupra lui. Indiferent de tipul de caldura pe care il utilizezi – sisteme pe lemn, gaz, ulei sau pelete – se poate instala un cos din otel inoxidabil.

Otelul inoxidabil este o optiune universala, eficienta si de lunga durata, ceea ce inseamna ca pentru proprietarul casei este cea mai buna optiune.

Indiferent daca este vorba despre un cos drept, curbat sau in unghi, atunci cand lucrezi cu noi vei primi cosul in forma dorita. Cosurile din otel inoxidabil pot fi  rigide sau flexibile, in functie de dimensiunea si forma semineului. De asemenea, avem tehnicieni cu o vasta experienta, care stiu exact cum sa monteze si sa intretina cosurile.