Daca vrei sa stii care este cel mai bun pret cosuri de fum din inox, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie. Iti explicam avantajele cosurilor de fum din inox si de ce acestea sunt cele mai bune solutii atunci cand vrei cosuri rezistente, usor de intretinut si sigure atat pentru cladire, cat si pentru locatarii acesteia.

Pret cosuri de fum din inox – informatii utile

Captuselile cosului de fum indeplinesc o functie foarte importanta pentru cosul de fum si locuinta. Captuseala ajuta la protejarea zidariei cosului de fum de expunerea la gaze a si la elemente corozive care pot deteriora in timp structura cosului.  De asemenea, acestea impiedica anumite gaze toxice sa patrunda in interiorul casei. Captuselile pentru cosul de fum includ cateva optiuni de materiale, inclusiv teracota, ciment, aluminiu si otel. Iata 5 motive pentru care iti recomandam sa alegeti otelul inoxidabil pentru casa ta.

Imbinarile se fac fara sudura

Un cos din otel inoxidabil este realizat dintr-o bucata continua de material, ceea ce inseamna ca nu va avea imbinari sudate care ar putea permite scurgerea fumului si gazelor. Monoxidul de carbon este foarte periculos si in cantitati mari poate fi letal persoanelor din interior, iar acest aspect este foarte important.

Materialul este durabil

Otelul inoxidabil este rezistent la coroziune si spre deosebire de garniturile de teracota, un cos din otel inoxidabil nu se va crapa sau deteriora in timp. Acest lucru permite, de asemenea, cosului sa reziste mult mai mult decat cele confectionate din alte materiale, ceea ce te va ajuta sa economisesti sume importante pe care in mod normal le-ai fi utilizat pentru intretinere si lucrari de constructie.

Preturile sunt accesibile

Otelul inoxidabil este un material destul de accesibil. In plus, spre deosebire de garniturile de teracota, garniturile din otel inoxidabil sunt destul de usor de instalat, ceea ce inseamna ca si costurile de instalare vor fi, probabil, mai mici decat cele pentru cosurile de argila.

Cosurile de otel sunt mai usor de intretinut

Cosurile  de argila au de obicei o forma patrata ceea ce face la la colturi sa se adune elemente corozive si sa se depoziteze fiind greu de eliminat. Cosurile din otel inoxidabil au o forma rotunda, ceea ce inseamna ca nu au colturi si permit o curatare mai usoara a creozotului depus.

In plus fata de forma lor rotunda, garniturile din otel inoxidabil permit spatiu pentru adaugarea izolatiei, ceea ce poate reduce si acumularea creozotului. Prin adaugarea de izolatie in jurul captuselii sau intre captuseala si peretii cosului, temperatura din cos ramane constanta si mai mare. La temperatura mai mare, fumul si gazele nu creaza condens si nici depuneri, ceea ce face ca intretinerea sa fie mai usoara.