Notiunea de pret cos de fum nu este la fel de important ca aspectele legate de siguranta si montaj corect, insa daca ai nevoie de un cos de fum ieftin, ai ajuns unde trebuie pentru ca iti oferim cele mai bune preturi.

Pret cos de fum – de ce ai nevoie de un cos de fum modern

Cosurile de fum moderne indeplinesc aceeasi functie ca si cosurile de fum din zidarie. Scopul este de a scoate produsele de ardere din cladire rapid si in siguranta. Este important sa fie mentinuta temperatura  de evacuare ridicata pentru a minimiza condensul.

Cosurile de fum trebuie sa fie dimensionate corespunzator pentru a mentine temperatura cat mai ridicata. Cheia unui cos de fum realizat corect este dimensionarea corespunzatoare. De obicei, dimensionarea este determinata de producatorul sistemului de incalzire. Unele cosuri de fum au o izolatie integrala pentru a mentine gazele arse calde si exteriorul rece.

Exista mai multe tipuri de cosuri de fum in functie de combustibilul utilizat in sistemul de ardere.

Pentru aparatele de ardere care functioneaza cu gaz,  cum ar fi cuptoare, cazane si incalzitoare de apa, sobe pe gaz sau centrale sunt folosite cosuri specifice. Acestea sunt de obicei cu perete dublu. Peretele interior poate fi din aluminiu sau din otel, iar peretele exterior este de obicei din otel zincat. In mod obisnuit, acestea pornesc din punctul de conectare si ajung la un conector de aerisire cu un singur perete care trece prin cladire, terminandu-se deasupra acoperisului cu un capac care asigura protectia contra intemperiilor.

Aceste unitati nu sunt proiectate sa fie exterioare pe intreaga lor lungime decat daca sunt aprobate special pentru o astfel de aplicatie.

Cosurile ovale utilizate pentru sobele montate in perete sunt similare cu cele anterior mentionate, iar forma ovala le permite sa se integreze mai bine in interiorul unei cavitati.

Cosurile de tip C sunt guri de aerisire cu un singur perete, cel mai adesea utilizate in constructiile rezidentiale. Aceste cosuri pot fi folosite pentru o gama cat mai variata de aplicatii si sunt foarte versatile.

Pentru instalatiile de incalzire care functioneaza cu gaz sau petrol se folosesc cosuri de tip L. In cele mai multe cazuri, cosurile de tip L sunt utilizate cu sisteme care functioneaza cu ulei. Un cos L este, de obicei, un cos cu perete dublu. Peretele interior este de obicei din otel inoxidabil, iar peretele exterior este zincat. Aceste cosuri rezista la temperaturi foarte mari.

In functie de tipul de sistem de incalzire pe care il ai, de cladire si de caracteristicile cladirilor din jur, vom alege impreuna cosul de fum potrivit pentru tine, astfel incat sa te bucuri de economie la combustibil, confort si siguranta.