Exista mai multe tipuri de cosuri de fum, iar interesul cel mai mare este in prezent pentru pret cos de fum din inox.  Daca nu ai inspectat captuseala de fum de foarte mult timp, este necesar ca acesta sa fie verificat pentru a determina daca este necesar sa inlocuiesti anumite elemente, pentru o buna functionare a cosului de fum.

Pret cos de fum din inox – detalii si aspecte importante

Primul lucru pe care vei dori sa il stii este cu ce este captusit cosul de fum. Multe cosuri de fum mai vechi erau captusite cu pamant sau teracota ceramica sau nu erau deloc captusite. Aceasta este o problema. Exista trei motive principale pentru ca un cos de fum este captusit:

  • Captuseala protejeaza casa si elementele de langa semineu de transferul de caldura
  • Protejeaza interiorul cosului de fum de subprodusele acide ale combustiei
  • Captusirea cosului de fum determina dimensiunea corespunzatoare pentru a asigura functionarea eficienta a semineului

In cazul in care cosul de fum nu este captusit, aceste masuri de protectie nu sunt indeplinite, iar semineul  nu va functiona la fel de sigur si eficient. Exista mai multe tipuri diferite de captuseli pentru a face semineul eficient si ar trebui sa o alegi pe cea mai buna, indiferent de pret.

Interiorul clasic, din zidarie, este mai putin costisitor decat otelul inoxidabil si functioneaza destul de bine intr-un sistem cu semineu deschis, dar exista si dezavantaje majore. Placile de teracota nu absorb si distribuie caldura in timpul cresterilor rapide de temperatura pe care le obtii in timp ce focul arde in interiorul sistemului de incalzire. Din aceasta cauza, placile de teracota se pot deteriora si pot crapa, iar aceasta este o situatie in care cosul ar putea fi expus la caldura periculoasa care va poate genera pagube structurale.

Cand vine vorba de interiorul unui cos de fum, cea mai buna alegere este otelul inoxidabil. Acesta va functiona pentru toate tipurile de aparate de incalzire, este foarte sigur in continerea produselor secundare ale unui foc pe lemn si, de asemenea, este foarte durabil. De asemenea, este un material perfect pentru o curatarea usoara si pentru intretinere rapida. Cele mai multe cosuri de fum din otel inoxidabil vin izolate. Pentru a te asigura ca ai cel mai bun cos de fum, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la specialisti.

Noi avem  experienta si pregatirea necesare pentru a ne asigura ca elementele din otel inoxidabil sunt instalate corect. De asemenea, oferim cele mai bune servicii si ne gandim in permanenta la siguranta utilizatorului.