Oferim tuturor clientilor nostri serviciul de montaj cos de fum, in urma expertizei la fata locului. Putem realiza atat montaj pentru cosuri de fum ceramice cat si pentru cosuri de fum din inox sau chiar industriale. Avem personal autorizat si specializat pentru a construi cosurile de fum, la cladirile inalte pentru care oferim certificat de garantie.
Montaj cosuri de fum – sfaturi utile
Cosurile de fum trebuie sa fie realizate si montate in conformitate cu sursele de incalzire pe care le deservesc, tinand cont de particularitatile cladirilor aferente. Cel mai bun moment pentru a realiza toate aceste operatiuni, din punct de vedere tehnologic, este dupa fixarea elementelor structurale ale sarpantei, astfel incat dupa ce este montata invelitoarea sa nu mai fie necesar sa se intervina in lucrarile de constructie de deasupra lor.
La montajul cosului de fum este necesara respectarea reglementarilor tehnice de specialitate existente. Instalatorul sursei de caldura trebuie sa respecte instructiuni in ceea ce priveste racordarea la un cos de fum.
Garantia este conditionata in general de modul in care este instalat sistemul si de respectarea tehnologiei de montaj. Montatorul trebuie sa respecte in timpul montajului normele de securitate si sanatate specificate in legislatia existenta.
Cosul de fum este o componenta foarte importanta a instalatiei de incalzire. Rolul acestuia este de a elimina gazele de ardere si fumul care a rezultat in urma arderii combustibilului solid, gazos sau lichid. Eliminarea se va face ina atmosfera, deasupra acoperisurilor si in conditii de maxima securitate, evitand poluarea venita din mediul inconjurator si intoxicarea oamenilor. Un alt rol important al cosului este acela de a realiza tirajul, necesar pentru evacuarea gazelor si pentru aspirarea aerului de ardere. Fumul si gazele incinse prin arderea combustibilului au o greutate specifica, mai mica decat aerul rece din exteriorul cosului, urcand astfel pe cos si generand triajul.
Conditiile tehnice care sunt impuse cosurilor de fum sunt prevazute in standardele europene, la care si tara noastra s-a aliniat si care obliga certificarea cosurilor de fum conform urmatoarelor clase de performanta:
- Clasa de presiune;
- Clasa de temperatura;
- Clasa de rezistenta la soc termic;
- Clasa de rezistenta la atac chimic provenit din condens;
- Clasa de rezistenta la coroziune.
Siguranta este cel mai important element pentru proiectarea si executia cosului de fum. Proiectarea este un pas important si trebuie facuta de o persoana cu experienta.
Este important sa fie stabilita inca de la inceput pozitia si inaltimea cosului de fum tinand cont de datele specifice ale constructiei si de cladirile din jur. De asemenea, se va stabili de la inceput varianta de racordare a focarului la cosul de fum. Dimensionarea este foarte importanta si se va face calculul sectiunii canalului anterior al cosului de fum.