Cu siguranta ai nevoie de cel mai bun cos de fum atunci cand vrei ca toata caldura sa fie corect distribuita si sa faci economie de combustibil. Totusi, oricat este de util un cos de fum, el se poate transforma intr-un mare cosmar atunci cand nu este corect intretinut si de aceea, recomandarea noastra este ca dupa ce ai instalat cosul de fum sa ai grija si de intretinerea acestuia in mod corespunzator. Inca din anii 1900 oficialii au recomandat instalarea cosurilor de fum din inox, datorita avantajelor pe care acestea le ofera.

Cosuri de fum din inox – importanta cosurilor de fum

Iti prezentam avantajele unui cos de fum bine realizat:

Cosurile de fum asigura o protectie mai buna a casei

Cu siguranta iti pasa de cei dragi asa ca este necesar sa faci pasi suplimentari pentru a fi sigur ca acestia raman in siguranta, indiferent de anotimp si de vremea de afara. Cosurile de fum realizate din otel inoxidabil ajuta la prevenirea mortarului lipsa sau a pieselor si elementelor constructive crapate pe care le poti gasi adesea in hornurile care nu au captuseala.

Prezenta  pieselor rupte sau a mortarului poate permite intrarea gazelor nocive in mansarda sau in spatiul de locuit. Atunci cand semineul nu este folosit mult timp, puterea izolarii scade, ceea ce este foarte important pentru economia de combustibil, pentru ca va trebui sa folosesti mai mult pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura.

Cosul de fum este protejat

Atunci cand sunt folosite garnituri de otel inoxidabil, dioxidul de carbon, apa si creozotul sau fumul parasesc cosul de fum fara sa ajunga la zidaria sa. Asta inseamna ca vor aparea mai putine probleme pentru elementele structurale. Cosul de fum din inox impiedica deteriorarea zidariei din cauza elementelor corozive rezultate din ardere.

Atunci cand sunt utilizate garnituri realizate din otel inoxidabil, dioxidul de carbon, apa si creozotul sau fumul parasesc cosul fara sa atinga zidaria din acesta. Asta inseamna mai putine probleme pentru proprietari. De asemenea, datorita acestei protectii nu sunt necesare interventiile la nivel constructiv pentru a repara cosul periodic. Un alt avantaj este faptul ca toate cosurile vor rezista mai mult timp fara sa apara problemele de scurgere.

Daca vrei cele mai bune cosuri de fum, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi pentru a stabili impreuna care este cea mai buna solutie pentru tine. Ai nevoie de un cos de fum care sa asigure economie de combustibil pentru o perioada cat mai lunga de timp si de aici ar trebui sa inceapa de fapt cautarea.