Sobele, semineele si centralele pe lemne au nevoie de cele mai bune cosuri de fum pentru a functiona in mod corespunzator. Astfel, recomandarea noastra este aceea de a gasi cele mai bune solutii pentru cosul tau de fum, in functie de caracteristicile tehnice ale sistemului de incalzire si ale cladirii in care va fi montat. Un cos de fum ales bine, intretinut corespunzator si montat corect, va rezista foarte mult timp fara sa aiba nevoie de interventii, ceea ce este foarte important pentru orice proprietar de casa. De asemenea, va functiona sigur, fara sa puna in pericol viata celorlalte persoane din interior.

Cosuri de fum din inox si tabla zincata – detalii importante

Cu ajutorul unui cos de fum poti obtine economii la energia electrica. Un alt avantaj major al garniturilor din otel inoxidabil este faptul ca asigura economia  de combustibil. Cu ajutorul unui astfel de cos vei economisi energia pentru a crea focul si vei consuma mai putin combustibil indiferent de tipul acestuia.

Garniturile rotunde din otel sunt mai usor de instalat prin comparatie cu alte tipuri de garnituri si sunt totodata mai usor de curatat. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la colturile patrate in care se pot forma depozite de creozot greu de scos. Prin urmare, garniturile de otel sunt atat mai ieftine cat si mai usor de curatat si intretinut ceea ce se va traduce intr-o economie pe termen scurt si lung, deopotriva.

Instalatiile care functioneaza prin arderea lemnului, care sunt mai eficiente si mai moderne decat versiunile lor vechi, au nevoie de cosuri din inox sau din tabla zincata. Aceste cosuri sunt mult mai sigure pentru aerisire si previn conservarea gazelor. Condensarea care este produsa de gaze poate genera corodarea materialelor de captusire care nu sunt realizate din otel inoxidabil.

Instalatiile de ardere a lemnului moderne au nevoie de solutii la fel de moderne. Cosurile din inox sau din tabla zincata impiedica conservarea gazelor in interior si te protejeaza de eventualul pericol al unei explozii. De asemenea, condensarea poate coroda materialele clasice utilizate pentru captusire, daca acestea nu sunt realizate din otel inoxidabil.

In magazinul nostru, poti alege dintr-o gama larga de cosuri de fum din inox sau tabla zincata, cu diverse proprietati si caracteristici, astfel incat sa poti obtine cele mai bune rezultate intr-un timp cat mai scurt. Instalarea acestor cosuri se face eficient si rapid, acesta fiind de asemenea un mare avantaj pentru cosurile de fum din tabla sau otel inoxidabil, deoarece vei putea folosi sistemul de incalzire rapid.