Cos de fum

Cosul de fum este unul dintre cele mai importante detalii ale caselor care nu sunt racordate la sisteme de incalzire centralizate. Cele mai multe incendii nu sunt provocate de seminee sau de sobe ci de alegerea gresita a cosului de fum improvizate sau neconforme.

De ce este important sa ai cel mai bun cos de fum?

Cosurile de fum improvizate, care sunt infundate sau defecte pot sa iti puna viata in pericol. Din acest motiv este recomandat sa cumperi cel mai potrivit cos de fum in functie de sistemul de incalzire, dar si sa il cureti cel putin o data pe an sau atunci cand este necesar pentru a evita incendiile.

Fiind considerate solutii alternative moderne ale cosurilor de fum din caramida, dar si ale cosurilor ceramice, cosurile din inox profesionale reprezinta cea mai buna solutie in anumite cazuri. Cosurile de inox dublu pentru perete sunt una dintre cele mai noi variante de cosuri de fum profesionale si sunt instalatii complete pentru a evacua gazele de ardere in atmosfera in siguranta. Utilizand materiale de calitate sau vata minerala bazaltica pentru izolare, cosurile de fum din inox sunt una dintre variantele pentru a fi utilizate in siguranta si confort sporit.

Cosurile de fum din inox sunt formate din doua cosuri concentrice, iar intre ele exista izolatie din vata minerala bazaltica. Aceste cosuri au diametrul interior de 180 mm. Aceste cosuri de fum se livreaza in furnitura completa si cuprind toate elementele si accesoriile care sunt necesare pentru aceste modele.

Cosurile de fum realizate din inox sunt una dintre cele mai bune solutii pentru a evacua fumul, cel mai important avantaj al acestor solutii fiind greutatea redusa. Aceste cosuri sunt potrivite pentru locatiile in care montarea cosului cu greutate mare este o problema sau unde necesarul cosului de fum implica inaltimi mari, deoarece cosul de fum din inox este mai usor de ancorat.

Comparativ cu cosurile din caramida, acestea se monteaza mai repede si mai usor. Un avantaj este faptul ca spre deosebire de cosurile din caramida, montate odata cu construirea casei, cele de inox pot fi montate tinand cont de dorinte, prioritati si necesitati, conditii specifice si alti factori, oricand dupa ce a fost finalizata constructia si nu ocupa foarte mult spatiu, ceea ce le acorda statutul de cel mai bun cos de fum. In plus, aceste cosuri sunt si mai usor de intretinut, prin metode clasice. Un alt avantaj este reprezentat de dimensiunile sale reduse, cosul de fum ocupand un spatiu extrem de mic.