La fel cum structura de consolidare a casei este importanta, tot la fel de important este si cosul de fum sau hornul. Fie ca este vorba despre un cos utilizat la sursele principale de caldura, sau despre cosurile folosite la sursele secundare de caldura, alegerea celor mai bune materiale utilizate pentru a construi hornul si montarea lor trebuie facuta foarte bine si cu seriozitate maxima.

Cos de fum inox – tot ce trebuie sa stii despre cosuri

Cosurile de fum care sunt bine montate si construite asigura un tiraj mai mare, ajutand de asemenea si la buna functionare a sursei de caldura, indiferent de tipul acesteia pe o perioada mare de timp. De asemenea, construirea corecta ajuta la evitarea accidentelor nedorite.

Cosul de fum trebuie sa depaseasca cu minim 500 mm coama acoperisului, iar daca in jurul casei sunt cladiri mai inalte, cosul de fum trebuie sa depaseasca coama cu cel putin 1 metru. La baza cosului se va monta obligatoriu un element de preluare a condensului si un element cu usita de vizitare, care asigura curatarea eficienta a cosului.

Cosul de fum pentru a obtine un tiraj optim trebuie sa fie drept, sa nu aiba devieri si sa aiba un diametru interior de cel putin 180 mm. pentru a elimina condensul este recomandat sa fie construit cosul din elementi cu dubla izolare, cu vata bazaltica, utilizati mai ales pentru cosurile de fum care necesita rezistenta la temperaturi mari. De asemenea, exista si varianta de a utiliza manta exterioara de protectie in cazul interioarelor cu tub samotat, pentru rezistenta la temperaturi mari.

Montarea elementelor de acoperire pentru cosurile de fum, pentru a proteja cosul contra precipitatiilor si contra refularii vantului este de asemenea o idee buna.

Elementele de acoperire pe care le producem sau le distribuim sunt realizate din beton vibrocompactat, clasa minima de beton fiind C25/35, iar in compozitia lor sunt utilizati aditivi speciali si insertie de vibra de sticla pentru a oferi produselor calitate si garantie extinsa. Pentru a alege capacul potrivit cosului este recomandat sa intrebati specialistii.

Echipa noastra va astepta cu o gama variata de cosuri de fum din care sa il alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine. De asemenea, atunci cand nu stiti exact ce anume sa alegeti recomandarea noastra este sa ne contactati pentru a stabili impreuna care este cea mai buna solutie pentru situatia specifica in care va aflati. Dupa ce cumparati cosurile de fum, asiguram de asemenea montajul si intretinerea acestora, astfel incat sa le puteti utiliza in conditii de maxima siguranta, pentru cat mai mult timp.