Comparativ cu cosurile de fum din caramida, un cos de fum din inox se monteaza mai repede si mai usor. Un mare avantaj este de asemenea, ca aceste cosuri nu trebuie montate atunci cand este construita casa si pot fi montate si ulterior, in functie de necesitati, prioritati si conditii sau alti factori, oricand dupa ce a fost finalizata constructia, ocupand mai putin spatiu. Ceea ce ii acorda statutul de cel mai bun cos de fum este faptul ca intretinerea se realizeaza foarte usor.

Avantaje ale unui cos de fum din inox

Unul dintre cele mai mari avantaje este reprezentat de dimensiunile reduse pe care cosul de fum le are. acesta ocupa o suprafata mult mai mica prin comparatie cu alte tipuri de cosuri. De asemenea, un avantaj este reprezentat si de faptul ca aceste modele de cos de fum se pot monta atat in interiorul unei constructii cat si la exteriorul ei.

Coroziunea cosului de fum din caramida este de asemenea o problema serioasa si reduce semnificativ durata de viata a acestuia, precum si a sistemului deservit, problema pe care la cosurile realizate din inox nu o intalnim.

Alte avantaje pe care cosurile de fum din inox le au sunt:

  • Au mai multe dimensiuni, existand posibilitatea de a le alege tinand cont de dimensionarea cosului, de diametru si de inaltimea dorita;
  • Montajul se face usor si foarte rapid;
  • Se poate realiza asigurare statica foarte usor;
  • Rezista la atacul chimic impus de condens;
  • Rezista la socuri termice in cazul autoaprinderii;
  • Rezista la dezghet si la inghet, facand fata cu succes tuturor conditiilor meteo;
  • Au accesorii care vin la pachet cu cosul;
  • Rezista la incendiu, mai exact la 1000 de grade timp de 30 de minute si nu propaga incendii pentru ca sunt etanse;
  • Garantia producatorului si garantia montatorului sunt doua avantaje majore.

Chiar daca sunt considerate cele mai bune sisteme de cosuri de fum, acestea pot impune pericole daca nu sunt corect montate. Este de asemenea important sa fie curatate periodic de catre un cosar certificat.

Atat in cazul cosurilor traditionale realizate din caramida, cat si in cazul cosurilor profesionale, depunerile din cos au rolul de a ingusta diametrul interior al acestora si chiar il pot bloca sau il pot supune unui risc de autoaprindere.

Sfatul este acela de a nu alege cosul de fum inainte sa va documentati corect, in prealabil. Daca nu stiti ce sa alegeti, cea mai buna varianta este aceea de a ne contacta si vom stabili impreuna care este cea mai buna solutie. Un cos de fum nu se curata singur si odata ce a fost instalat trebuie sa fie curatat de un cosar certificat.

Va asteptam cu cele mai bune produse si servicii din domeniul cosuri de fum, astfel incat sa puteti obtine cele mai bune rezultate, iar lucrarea sa fie sigura si durabila.