Instalarea unui cos de fum din inox dublu izolat

Contextualizand confortul si siguranta oferite de centralele termice, instalarea unui cos de fum din inox devine un lucru esential.

In general, un cos de fum din inox dublu izolat se potriveste perfect in locuintele de mari dimensiuni, caz in care proprietarii aspira la un consum redus de energie. Rolul principal al unui cos de fum din inox este de a asigura evacuarea in conditii optime si corespunzatoare a gazelor rezultate atunci cand combustibilul este transformat in caldura. In general, un cos de fum din inox este verificat dupa anumite criterii pentru a stabili daca aceasta ardere are loc in conditii de siguranta, fara a periclita siguranta celor care locuiesc in respectivul spatiu locativ.

Pentru ca un cos de fum din inox dublu izolat sa functioneze in conditii optime, acesta trebuie verificat cel putin o data pe an. Uneori, cosul de fum ajunge sa se infunde, iar in acest caz este nevoie de o curatate optima prin cele mai noi tehnici, pentru a nu afecta, totusi, functionalitatea acestuiia. Intretinerea cosului de fum este vitala, tinand cont ca prin functionarea indelungata a acestora se pot acumula sedimente ce pot stimula provocarea de incedii spontane.

La MaxStil, ne asiguram ca acesti pasi ai constructiei, montarii si mai ales verificarii unui cos de fum din inox dublu izolat sunt realizati in mod optim, in conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeana. Exista anumiti parametri clasici care ar trebui luati in considerare inainte de a monta un cos de fum din inox dublu izolat, printre care: izolarea termica, o anumita impermeabilitate in cazul gazelor, precum si inaltimea potrivita deasupra acoperisului.

Alegerea cosului de fum

Atunci cand alegi un cos de fum, trebuie in primul rand sa iti pui aceasta intrebare: “Ce capacitate trebuie sa aiba acesta, pentru a se potrivi cu capacitatea centralei termice pe care o detin?”. Aceasta corelatie este vitala, intrucat astfel putem identifica acel cos de fum din inox dublu izolat care se va integra cu succes in locuinta si vietile dumneavoastra.

Astfel, un cos de fum de dimensiuni foarte mari nu se va dovedi neaparat mai eficient decat unul de dimensiuni conventionale. Diametrul interior al unui cos de fum se obtine in baza unor masuratori exacte. MaxStil va pune la dispozitie o paleta generoasa de dimensiuni, pentru a va fi mai usor sa gasiti cosul de fum care va functiona cel mai bine alaturi de centrala termica pe care o detineti.

Materialul din care este realizat

Cosul de fum din inox dublu izolat se realizeaza in general prin imbinarea a doua tuburi din inox intre care se monteaza un strat izolator. In general, acesta este mai eficient decat un model neizolat, deoarece asigura o protectie mai mare si o siguranta sporita in privinta eventualelor incendii.

Diametrul unui cos de fum din inox dublu izolat produs de MaxStil este cuprins intre 80 mm si 500 mm, iar stratul izolator are grosimea intre 30 si 50 de mm, in functie de nevoile personalizate ale fiecarui client in parte, precum si de diametrul cosului care va functiona cel mai bine alaturi de centrala termica a acestuia. Printre cele mai importante avantaje se numara greutatea redusa in raport cu eficacitatea, rezistenta la umiditate si la socuri termice.

Astfel, foarte multi clienti MaxStil aleg un cos de fum din inox dublu izolat, in detrimentul celor conventionale, neizolate. In cele din urma, si acestea se dovedesc a fi eficiente, insa modelele din fum dublu izolate prezinta mai multe avantaje in raport cu felul in care se potrivesc cu centralele termice si in care optimizeaza functionarea acestora.

Pe langa dimensiunea diametrului si a grosimii, cele mai importante aspecte din profilul unui cos de fum din inox, exista si alte caracteristici de baza ale acestora, care le fac atat de populare in randul clientilor MaxStil, fiind considerate structuri de inalta calitate, realizate in conformitate cu standardele optime europene.

La MaxStil, cosul de fum este fabricat din inox austenitic de calitate AISI 304. In privinta peretului exterior, adaugam un strat de luciu care confera un aspect estetic cosului de fum. Astfel, modelele din inox dublu izolat nu sunt doar practice, ci si placute din punct de vedere al aspectului, lucru care atrage privirile in aceste vremuri moderne in care trebuie sa gasim un echilibru intre aspectul practic, functional si dimensiunea estetica.

Un alt aspect important in proiectarea, construirea si montarea unui cos de fum din inox dublu izolat este lungimea tronsoanelor. MaxStil comercializeaza aceste tronsoane in variante de 1, 2 sau 3 ml. In contextul montarii optime a unui cos de fum din inox dublu izolat, este necesara calcularea si calibrarea diametrului in functie de anumite criterii riguroase, de natura tehnica. Aceasta calculare este esentiala in contextul in care veti dori ca rezultatul final sa fie unul profesional si sa va bucurati de un cos de fum care sa armonizeze cu centrala termica pe care o detineti, ori cu semineul natural sau electric pe care il folositi in zilele de iarna, cand aveti nevoie de caldura si de posibiltatea de a iti transforma caminul intr-un sanctuar.

Aceasta calibrare este efectuata de un specialist certificat din echipa MaxStil. Pe langa calibrarea optima, livram catre clientii nostri produsul final, pentru ca ei sa se bucure de un cos de fum din inox dublu izolat cat mai sigur, estetic si profesional. Pe langa elementele esentiale care compun un astfel de cos de fum din inox (precum tronsoanele lineare si elementele terminale conice), echipa MaxStil tine cont si de anumite aspecte de detaliu, precum calitatea suruburilor si a diblurilor. Pe termen lung, tocmai aceste detalii fac diferenta intre un cos de fum din inox dublu izolat care va avea o durata de viata extinsa, desigur, intretinut in mod optim, si unul care se infunda foarte des, fiind astfel nevoie de ajustari constante pentru buna sa functionare.

Cosurile de fum din inox produse de SC MAXSTIL SRL sunt insotite de CERTIFICAT  ISO9001 si de CERTIFICAT DE MANAGEMENT AL CALITATII ISO14001.

SC MAXSTIL SRL OFERA MONTAJUL GRATUIT IN TOATA ROMANIA!!!

Cos De Fum Din Inox - Calitate Si Eficienta Sporita Pentru Locuinte

  Cos de fum din inox este recomandat de producator de cos de fum din inox deoarece este mult mai eficient în evacuarea fumului. Este rezistent la efectele corozive ale condensuluji acid. Un cos de fum din inox oferă o rezistență inadecvată la înălțarea fumului. Atinge și depășește în scurt timp punctul de rouă care reprezintă valoarea temperaturii care dă naștere fenomenului de condensare.
  Cos de fum din inox conform unui producator cos de fum este mult mai ușor de izolat și menține foarte bine o temperatură adecvată în interiorul coșului pe toată durata arderii. Principala cauză a fumului care intră în cameră dintr-un cos de fum din inox a funcționat odată este un fum blocat. Soluția este de a obține un cos de fum întreținut corect. Un aer insuficient care intră în cameră poate provoca, de asemenea, probleme cu respirația. Astăzi casele sunt bine izolate pentru un foc deschis.

  Asigurați-vă că aveți detectoare de monoxid de carbon funcționale în casa dvs. și verificați-le în mod regulat. Acestea ar trebui să fie amplasate în zonele de dormit ale casei dvs. și, de preferință, la fiecare etaj. Detectoarele de monoxid de carbon vă pot alerta la posibile probleme în sistemele de aerisire ale cuptorului și încălzitorului de apă caldă cu gaz și vă pot împiedica expunerea prelungită la niveluri chiar scăzute de monoxid de carbon.
  Fumul dintr-un cos de fum din inox va fi detectat imediat, fără a produce daune familiei. Inspectați un cos de fum din inox în mod regulat de către un profesionist calificat și urmând principiile simple pentru funcționarea corectă a aparatelor dvs. de ardere, ar trebui să vă bucurați de ani de funcționare fără probleme a unui cos de fum din inox achiziționat de la MaxStil-CosurideFum.ro.

Avantajele instalării unui cos de fum din inox

  Cos de fum din inox este important pentru a proteja casa, dar și lemnele care sunt în șemineu sau în sobă pentru transferul de căldură. După un timp, subprodusele caustice de ardere mănâncă îmbinările de mortar ale unui sistem de evacuare a fumului căptușit cu plăci de teracotă. Acest lucru face ca o situație extrem de periculoasă; șemineul este acum susceptibil la un incendiu de coș, punând întreaga casă și familia în pericol.
  Dar un cos de fum din inox vă va proteja casa. De multe ori, un ventil de uscare sau un cuptor va trebui, de asemenea, să fie restrâns, deoarece se produc daune și în aceste sisteme de evacuare a fumului, de-a lungul timpului. Zidăria care înconjoară un șemineu, în sistemul de evacuare a fumului, camera de fum și căminul de foc este susceptibilă la deteriorarea produselor secundare corozive ale arderii.

  Natura acidă a gazelor de ardere mănâncă de fapt îmbinările de mortar ale sistemului de ardere dintre plăcile de ardere, permițând transferul mai multor călduri la combustibilii din apropiere. Deoarece aceste gaze nu sunt conținute și ventilate în mod corespunzător, gazele mortale precum monoxidul de carbon se pot scurge în locuința însăși. Un cos de fum din inox vă va împiedica, de asemenea, coșul de fum să fie deteriorat de produsele de ardere corozive.
  Cu căptușeli din oțel pentru un cos de fum din inox, dioxid de carbon, apă, creozot și fum părăsesc coșul de fum fără a atinge zidaria coșului. Asta înseamnă mai puține probleme de reparații pentru proprietarii de pe drum. De asemenea, ceea ce este atât de grozav la o căptușeală a coșului de fum din oțel inoxidabil este că este rezistentă la coroziune, așa că va rezista mult timp fără a avea probleme de scurgere.

Aparatele moderne de încălzire sunt eficiente folosind cosuri fum inox

  Cosuri fum inox pentru sobele cu lemne sau șeminee necesită în general căptușeală de oțel și un kit cos de fum inox. La urma urmei, acest tip de căptușeală evacuează gaze mai reci care produc condens prin cosuri fum inox. Condensarea pe care o produc gazele poate coroda un material de căptușeală care nu este din oțel inoxidabil. Așadar, economisiți-vă problemele alegând de la început căptușeala de oțel.
  Veți fi bucuroși că ați făcut-o în anii următori. Un alt plus sigur al instalării unei căptușeli de fum dintr-un kit cos de fum inox din oțel inoxidabil este optimizarea eficienței oricărui aparat. Pentru o extragere optimă, raportul dintre dimensiunea focarului și sistemul de evacuare a fumului trebuie să fie exact așa, altfel există riscul apariției problemelor de fumat. Unitatea dvs. de încălzire va detalia exact ce dimensiune va face sistemul de evacuare a gazelor arse pentru un bun sistem de ventilație.

  Cosuri fum inox din casa dvs. a fost construit la dimensiunea căminului existent. Întrucât un cuptor cu lemne sau aragaz nu are, în mod evident, aceeași dimensiune ca deschiderea făcută pentru focar, trebuie făcute și reglaje în sistemul de evacuare a fumului, pentru a reduce riscul apariției copiilor și a fumatului.
  Căptușelile din cosuri fum inox ajută la prevenirea mortarului lipsă sau a plăcilor crăpate care se găsesc adesea în hornurile care nu au o căptușeală sau au o căptușeală din țiglă de lut. Lipsa mortarului sau a plăcilor sparte poate permite fumului și gazelor nocive să pătrundă în casă. Puteți monta izolație în jurul căptușelii pentru a împiedica formarea creozotului, ceea ce poate duce la incendiul unor cosuri fum inox. Izolația scade fluxurile descendente frigide dintr-un kit cos de fum inox atunci când nu vă folosiți șemineul. Fiți în siguranță cu un cos de fum din inox.

cos de fum din inox
cosuri fum inox
kit cos de fum inox