Cos de fum din inox dublu izolat

Instalarea unui cos de fum din inox dublu izolat


cos de fum din inox

cos de fum din inox

Contextualizand confortul si siguranta oferite de centralele termice, instalarea unui cos de fum din inox devine un lucru esential.

In general, un cos de fum din inox dublu izolat se potriveste perfect in locuintele de mari dimensiuni, caz in care proprietarii aspira la un consum redus de energie. Rolul principal al unui cos de fum din inox este de a asigura evacuarea in conditii optime si corespunzatoare a gazelor rezultate atunci cand combustibilul este transformat in caldura. In general, un cos de fum din inox este verificat dupa anumite criterii pentru a stabili daca aceasta ardere are loc in conditii de siguranta, fara a periclita siguranta celor care locuiesc in respectivul spatiu locativ.

Pentru ca un cos de fum din inox dublu izolat sa functioneze in conditii optime, acesta trebuie verificat cel putin o data pe an. Uneori, cosul de fum ajunge sa se infunde, iar in acest caz este nevoie de o curatate optima prin cele mai noi tehnici, pentru a nu afecta, totusi, functionalitatea acestuiia. Intretinerea cosului de fum este vitala, tinand cont ca prin functionarea indelungata a acestora se pot acumula sedimente ce pot stimula provocarea de incedii spontane.

La Max Stil, ne asiguram ca acesti pasi ai constructiei, montarii si mai ales verificarii unui cos de fum din inox dublu izolat sunt realizati in mod optim, in conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeana. Exista anumiti parametri clasici care ar trebui luati in considerare inainte de a monta un cos de fum din inox dublu izolat, printre care: izolarea termica, o anumita impermeabilitate in cazul gazelor, precum si inaltimea potrivita deasupra acoperisului.

Alegerea cosului de fum

Atunci cand alegi un cos de fum, trebuie in primul rand sa iti pui aceasta intrebare: “Ce capacitate trebuie sa aiba acesta, pentru a se potrivi cu capacitatea centralei termice pe care o detin?”. Aceasta corelatie este vitala, intrucat astfel putem identifica acel cos de fum din inox dublu izolat care se va integra cu succes in locuinta si vietile dumneavoastra.

Astfel, un cos de fum de dimensiuni foarte mari nu se va dovedi neaparat mai eficient decat unul de dimensiuni conventionale. Diametrul interior al unui cos de fum se obtine in baza unor masuratori exacte. Max Stil va pune la dispozitie o paleta generoasa de dimensiuni, pentru a va fi mai usor sa gasiti cosul de fum care va functiona cel mai bine alaturi de centrala termica pe care o detineti.

Materialul din care este realizat

Cosul de fum din inox dublu izolat se realizeaza in general prin imbinarea a doua tuburi din inox intre care se monteaza un strat izolator. In general, acesta este mai eficient decat un model neizolat, deoarece asigura o protectie mai mare si o siguranta sporita in privinta eventualelor incendii.

Diametrul unui cos de fum din inox dublu izolat produs de Max Stil este cuprins intre 80 mm si 500 mm, iar stratul izolator are grosimea intre 30 si 50 de mm, in functie de nevoile personalizate ale fiecarui client in parte, precum si de diametrul cosului care va functiona cel mai bine alaturi de centrala termica a acestuia. Printre cele mai importante avantaje se numara greutatea redusa in raport cu eficacitatea, rezistenta la umiditate si la socuri termice. 

Astfel, foarte multi clienti Max Stil aleg un cos de fum din inox dublu izolat, in detrimentul celor conventionale, neizolate. In cele din urma, si acestea se dovedesc a fi eficiente, insa modelele din fum dublu izolate prezinta mai multe avantaje in raport cu felul in care se potrivesc cu centralele termice si in care optimizeaza functionarea acestora.


Pe langa dimensiunea diametrului si a grosimii, cele mai importante aspecte din profilul unui cos de fum din inox, exista si alte caracteristici de baza ale acestora, care le fac atat de populare in randul clientilor Max Stil, fiind considerate structuri de inalta calitate, realizate in conformitate cu standardele optime europene.

La Max Stil, cosul de fum este fabricat din inox austenitic de calitate AISI 304. In privinta peretului exterior, adaugam un strat de luciu care confera un aspect estetic cosului de fum. Astfel, modelele din inox dublu izolat nu sunt doar practice, ci si placute din punct de vedere al aspectului, lucru care atrage privirile in aceste vremuri moderne in care trebuie sa gasim un echilibru intre aspectul practic, functional si dimensiunea estetica.

Un alt aspect important in proiectarea, construirea si montarea unui cos de fum din inox dublu izolat este lungimea tronsoanelor. Max Stil comercializeaza aceste tronsoane in variante de 1, 2 sau 3 ml. In contextul montarii optime a unui cos de fum din inox dublu izolat, este necesara calcularea si calibrarea diametrului in functie de anumite criterii riguroase, de natura tehnica. Aceasta calculare este esentiala in contextul in care veti dori ca rezultatul final sa fie unul profesional si sa va bucurati de un cos de fum care sa armonizeze cu centrala termica pe care o detineti, ori cu semineul natural sau electric pe care il folositi in zilele de iarna, cand aveti nevoie de caldura si de posibiltatea de a iti transforma caminul intr-un sanctuar.

Aceasta calibrare este efectuata de un specialist certificat din echipa Max Stil. Pe langa calibrarea optima, livram catre clientii nostri produsul final, pentru ca ei sa se bucure de un cos de fum din inox dublu izolat cat mai sigur, estetic si profesional. Pe langa elementele esentiale care compun un astfel de cos de fum din inox (precum tronsoanele lineare si elementele terminale conice), echipa Max Stil tine cont si de anumite aspecte de detaliu, precum calitatea suruburilor si a diblurilor. Pe termen lung, tocmai aceste detalii fac diferenta intre un cos de fum din inox dublu izolat care va avea o durata de viata extinsa, desigur, intretinut in mod optim, si unul care se infunda foarte des, fiind astfel nevoie de ajustari constante pentru buna sa functionare.

Cosurile de fum din inox produse de SC MAXSTIL SRL sunt insotite de CERTIFICAT  ISO9001 si de CERTIFICAT DE MANAGEMENT AL CALITATII ISO14001.

SC MAXSTIL SRL OFERA MONTAJUL GRATUIT IN TOATA ROMANIA!!!