Cos de fum din inox dublu izolat

Cat de important este sa avem un cos de fum?


Utilitatea unui cos de fum este desavarsita, mai ales daca vorbim despre locuintele din mediul urban sau rural care nu beneficiaza de un sistem centralizat de incalzire. Pornind de la aceasta premisa, circa 90% dintre locuintele authtone prezinta pe acoperisuri asemenea cosuri de fum, ele fiind responsabile cu evacuarea gazelor toxice. Gazul nociv pentru organism pe care trebuie sa il eliminati din interiorul casei dumneavoastra provine din arderea combustibilor naturali solizi, ori a gazelor utilizate pentru incalzirea incaperilor, dar si pentru producerea apei calde menajere.

La polul opus, cosul de fum poate reprezenta un aspect problematic in momentul in care acesta nu este construit corespunzator, el ajungand sa se infunde. O astfel de situatie poate deveni o premisa favorabila pentru dezvoltarea incendiilor spontane, circa 75% din amalgamul acestor evenimente nefavorabile avand drept sursa de plecare intretinerea precara ori arhitectura instabila a cosului de fum.

De aici pana la stabilirea unor reguli pentru constructia, montajul ori intretinerea cosului de fum mai sunt doar cativa pasi, iar din aceasta cauza responsabilitatea noastra este aceea de a va aduce la cunostinta detaliile pe care trebuie sa urmariti in momentul in care alegeti cosul de fum potrivit nevoilor dumneavoastra. Caracteristicile difera in functie de centrala pe care o aveti in locuinta, aceasta putand fi termica, pe gaze ori pe lemne.
Exceptand parametrii care trebuie sa defineasca fiecare cos fum in parte, asa cum ar fi impermeabilitatea la gaze, izolarea termica, parcursul lipsit de obstacole al cosului, inaltimea de peste 50 de centimetri deasupra acoperisului, dar si existenta unei camere de recoltare pentru reziduurile solide, exista si alte cerinte care se aplica in functie de sistemul de incalzire pe care il aveti in locuinta.

Alegerea cosului de fum

Prima regula care se aplica la alegerea unui cos fum inox este reprezentata de capacitatea sa compatibila cu puterea centralei pe care o aveti deja in locuinta. O suprafata mult prea mica a cosului determina micsorarea debitului de fum, minimizand totodata tirajul. Acest lucru afecteaza in egala masura procesul de ardere, dar si eliminarea propice a gazelor toxice in exterior.

In aceeasi nota, un cos fum cu o suprafata mult prea mare infatiseaza un comportament ciudat pentru proprietar, deloc profitabil din punct de vedere financiar pentru ca el consuma mai mult combustibil decat are nevoie. Iar mai mult ca sigur, scopul dumneavoastra nu este acela de a pierde caldura utila prin cos. Cu toate acestea, este foarte usor sa alegeti dimensiunile cosului de fum pentru ca ele se regasesc printre specificatiile producatorului centralei.

Materialul din care este realizat

A doua regula aduce in atentia dumneavoastra materialul din care trebuie sa fie realizat cosul de fum potrivit locuintei,  alegerile cele mai populare fiind reprezentate de inox, ori de piesele din caramida samotata. Daca alegeti ultima varianta, spre varful cosului trebuie sa adaugati straturi de caramizi pline, asta pentru ca temperaturile scad la acel nivel.

Temperatura la care este supusa constructia unui cos de fum este variabila, ea fiind determinata de tipul centralei si de puterea calorica a combustibilului pe care ea functioneaza. Ca o nota adjuvanta, temperaturile la care trebuie sa reziste cosurile de fum se ridica undeva in jurul pragului de 400 de grade Celsius, insa structurile trebuie sa reactioneze propice si la modificarile bruste ale temperaturilor.

Ultima regula de baza pe care  o recomanda specialistii din echipa Max Stil este reprezentata de protectia impotriva condensului. Exista doua solutii pe care le puteti alege, dupa cum urmeaza: pe de-o parte, montajul poate fi efectuat in imediata apropiere a unui perete al casei, ceea ce inseamna ca si in lipsa unei flacari cosul de fum isi va pastra temperatura la un nivel mediu spre inalt, iar pe de alta parte puteti miza pe izolarea acestuia cu materiale corespunzatoare, unele care sa fie deopotriva rezistente la temperaturi ridicate, dar si ignifuge asa cum sunt cochiliile din vata bazaltica de inalta densitate.


Cosul de fum din inox dublu izolat este un produs ce se realizeaza prin crearea a doua tuburi din inox intre care se afla un strat izolator.
Cosurile de fum din inox produse de SC MAXSTIL SRL sunt realizate din inox austenitic AISI 304. Astfel peretele interior al cosului de fum se realizeaza din inox austenitic mat iar cel exterior din inox austenitic lucios.
SC MAXSTIL SRL realizeaza cosuri de fum din inox cu diametre cuprinse intre 80mm si 500mm .
Stratul izolator este realizat din cochilii din vata bazaltica de inalta densitate cu sau fara folie de aluminiu ,avand grosimi de 30-40-50 mm,in functie de diametrul cosului sau de cerintele clientului.
In ceea ce priveste lungimea tronsoanelor de cos de fum SC MAXSTIL SRL va pune la dispozitie  tronsoane de 1-2-3 ml.

Calcularea si calibrarea diametrului pentru cosurile de fum se face de catre un reprezentant al SC MAXSTIL SRL tinandu-se seama de anumiti parametri tehnici .
Cosurile de fum din inox produse de SC MAXSTIL SRL, sunt livrate ca si echipament complet fiind alcatuite din tronsoane liniare, teu prevazut cu usa de vizitare in partea de jos ce tine loc si de clapeta antiexplozie, element terminal conic prevazut cu palarie antiploaie,consola de sustinere a cosului , bride pentru prinderea de perete, dibluri, suruburi.

Caracteristicile cosurilor de fum din inox le remarca ca fiind solutia cea mai eficienta in ceea ce priveste instalarea unui cos de fum la oricare dintre sursele de eliminare a gazelor arse sau a aburului.
La instalarea unui astfel de sistem trebuie tinuta seama ca aceste cosuri de fum nu sunt autoportante si din acesta cauza la instalare trebuiesc montate pe un perete.

Cosurile de fum din inox produse de SC MAXSTIL SRL sunt insotite de CERTIFICAT  ISO9001 si de CERTIFICAT DE MANAGEMENT AL CALITATII ISO14001.

SC MAXSTIL SRL OFERA MONTAJUL GRATUIT IN TOATA ROMANIA!!!