Cat de important este un cos de fum bine facut?

Constructia si aplicarea cosurilor de fum sunt acoperite de reglementari specifice fiecarei tari impreuna cu standardele europene relevante.

Desi acestea difera prin, toate impun instalarea in siguranta a unor cosuri de fum, indiferent de locul si modul de utilizare. Aceste reglementari si standarde dicteaza criteriile minime pe care este necesar sa le aplici daca cosul de fum sau canalul de fum trebuie sa functioneze in siguranta si corect. Aprobarile de la institutiile abilitate sunt necesare pentru construirea de cosuri de fum noi si, in unele cazuri, pentru repararea cosurilor de fum vechi, in special in cazul unor modificari ale aparatului de incalzire. Regulamentele si standardele corespunzatoare sunt enumerate ulterior.

Termenii de fum si cos de fum sunt adesea folositi interschimbabil. Canalul de fum este partea de lucru a cosului de fum, transportand produsele de ardere in siguranta catre atmosfera. Cosul de fum include arborele in care este adapostit canalul de fum. Un canal de fum functioneaza sub presiune negativa, extragand produsul de ardere din aparat.

Tirajul de succes depinde de urmatoarele principii:

– Diferenta de presiune a aerului intre aparat si partea superioara a cosului de fum. (creata de inaltimea cosului de fum)

– Diferenta de temperatura intre gazele de evacuare ale aparatului si temperatura exterioara.

– Calitatea izolatiei pe lungimea cosului de fum.

– Traseul cosului de fum. (Cu cat cosul de fum este mai drept si mai vertical, cu atat mai bine).

Este esential sa alegeti un diametru al cosului de fum care sa corespunda cu iesirea din aparat. De asemenea, este necesara o alimentare adecvata cu aer pentru ca aparatul sa functioneze in siguranta si eficient.

Pentru ca suntem specialisti in acest domeniu ne ocupam de tot ce tine de cosurile de fum si avem grija ca acestea sa functioneze tot timpul in mod corespunzator. De asemenea, suntem alaturi de toti clientii cu cele mai bune servicii de consiliere pentru alegerea unui cos de fum.