Parti importante intalnite in cosuri de fum

Atunci cand trebuie sa construiesti cosuri de fum este recomandat sa tii cont si de faptul ca acestea au nevoie de anumite parti componente pe care doar specialistii le cunosc cel mai bine. Acesta este si motivul pentru care este ideal sa apelezi la o firma asa cum suntem si noi pentru instalarea unui cos de fum.

Rezerva de aer

Trebuie sa existe o cale pe care sa poata patrunde aerul exterior pentru a inlocui volumul pierdut in cos. Desi uneori acest lucru poate fi asigurat prin scurgerea de aer prin usi, ferestre etc., este adesea necesar sa montati un orificiu de aerisire special conceput. Un ventilator extractor sau un alt aparat care foloseste combustibil, chiar si intr-o alta camera, poate elimina acest aer.

Traseu

Intregul traseu de la foc la terminalul cosului de fum trebuie sa fie neted, drept si vertical ori de cate ori este posibil. In cazul in care indoirile nu pot fi evitate, acestea trebuie sa fie foarte blande, maxim 2x 45º si inaltimea cosului de fum sa creasca cu cel putin un metru pentru a compensa. Cosul de fum trebuie sa fie absolut sigilat, fara nici cea mai mica crapatura in orice punct care ar putea lasa sa raceasca aerul. Cosul de fum trebuie sa fie suficient de mare pentru ca aparatul sa fie utilizat.

Chiar daca pe internet sunt numeroase solutii pentru cosurile de fum cu probleme este clar necesar sa apelezi la cele mai bune solutii oferite de specialisti si sa nu actionezi fara sa stii ca ceea ce faci este corect. Din experienta noastra, nu exista un singur dispozitiv pe piata care sa rezolve toate problemele intampinate cu cosurile de fum. In prezent, sunt in proces de testare numroase dispozitive pentru cosurile de fum care au rolul de a ajuta la repararea lor.