Cum se misca aerul printr-un cos de fum?

Miscarea aerului printr-un cos de fum apare atunci cand aerul este impins inapoi pe cos. In mod obisnuit, acest lucru va duce la cantitati de fum care ies din soba sau semineu. Ocazional, o problema a cosului de fum poate fi identificata incorect ca tinand de evacuare atunci cand, de fapt, acest lucru nu se intampla.

Daca fumul coboara continuu pe un cos de fum, atunci acesta nu este neaparat un semn al tirajului deficitar. Revenirea fumului in casa este de obicei cauzata de un cos de fum care nu este suficient de inalt sau acolo unde exista cladiri inalte sau copaci in apropiere care afecteaza curentii de aer din jurul cosului de fum. Destul de des aceste fenomen va avea loc numai in anumite conditii, s-ar putea sa descoperi ca apare in zilele in care vantul bate din nord sau cand este umofitate mare.

Vantul care bate in jos in cos poate da nastere la o situatie in care fumul dintr-un cos de fum comun este trimis pe un cos de fum din apropiere care poate sa nu fie nici macar folosit in acel moment. Acest lucru se poate intampla atunci cand o casa are doua cosuri care impart acelasi camin sau doua case separate care impart acelasi camin, desi aceasta situatie nu e foarte comuna.

Casele moderne devin din ce in ce mai etanse la aer si, in consecinta, zone de presiune scazuta pot exista cu usurinta intr-o camera care, la randul sau, creeaza un vid care atrage fumul in interior. Acest lucru poate duce la aparitia fumului periculos intr-o camera sau proprietate alaturata si ar trebui investigat imediat.

Aceasta problema poate fi gestionata prin instalarea unui orificiu de aerisire adecvat sau prin utilizarea unor capace de cos special concepute, care ajuta la devierea vantului departe de fumul care se ridica. Echipa noastra poate oferi asistenta in cazul in care va confruntati cu aceasta afectiune.