Cum functioneaza un cos de fum

Cunostintele noastre despre structura si geometria cosului de fum de confera capacitatea oferi proprietarilor de case si clientilor comerciali cele mai bune sfaturi si recomandari. Ne-am angajat sa oferim clientilor nostri un serviciu deschis, transparent si de calitate. Ascultam clientii nostri si dezvoltam serviciile noastre ca raspuns la nevoile lor specifice.

Cosurile de fum functioneaza pe principiul ca aerul cald se ridica deasupra aerului rece. Miscarea gazelor fierbinti care se ridica din foc creeaza o diferenta de presiune intre interiorul cosului si camera de ardere. Aceasta se numeste „curent” si forteaza aerul in soba, acesta alimenteaza flacarile pe masura ce se trece pe langa foc. Cu cat focul este mai fierbinte, cu atat aerul se ridica mai repede si cu atat mai bine functioneaza cosul de fum. Miscarea aerului prin horn este ajutata de faptul ca aerul din casa este mai cald decat aerul din exterior.

Daca un cos de fum nu functioneaza corect, atunci nu va fi generat un tiraj suficient in interiorul canalului de fum si, ulterior, nu va fi aspirat suficient aer in foc pentru ca acesta sa arda corect.

Desi un cos pare sa „aspire”, iar fumul pare sa se ridice in mod natural, este mai bine sa ne gandim la greutatea aerului exterior dens care impinge in jos pentru a forta aerul in cladire si astfel impinge gazele reziduale mai fierbinti, mai usoare, oarecum ca o bula de aer care se ridica in apa.

Diferenta de presiune dintre exterior si interiorul unei case este cea care produce un tiraj.

Aceasta mica diferenta de presiune intre interiorul si exteriorul canalului de evacuare este ceea ce face sa functioneze cosul de fum. Prezicerea calitatii tirajului de fum pentru un cos de fum este foarte dificila si necesita experienta si un grad mare de cunostinte tehnice.

Din fericire avem toate aceste cunostinte si te putem ajuta sa alegi cel mai bun cos de fum pentru tine.